KONOBA PULI PINETA

Konoba Žminj, Istra, Pino Kuhar, domaća tjestenina, jela od boškarina
Naziv poslovnog subjekta
KONOBA PULI PINETA
   098/991-1... klikni za broj
   098/164-04... klikni za broj
Adresa:   Karlov Vrt 1, Žminj
  Rovinj
E-mail:  
pulipineta... klikni za email

Općina  52341
Županija:   Istarska
Kontakt osoba:   Pino Kuhar
Internet adresa: www.konoba-pulipineta.com/
  www.erovinj.info/konoba-puli-pineta/
 
Pridruži se
RADNO VRIJEME: LJETNO: PON-NED: 17:00-22:00, ZIMSKO: PON-PET: 16:00-22:00, SUB-NED: 13:00-22:00
O NAMA

Konoba Puli Pineta Žminj

 
Otvarajući konobu Puli Pineta u Žminju imali smo na umu da se gosti osjećaju „kao doma", pa će Vas takav ugođaj i dočekat uz ognjište, te uz miris svježe pečenog kruha i domaće istarske kuhinje.
Naš kuhar, Pino Kuhar za Vas će s velikim užitkom pripremiti ono najbolje što istarska kuhinja može ponuditi. Njegova filozofija je da se držimo svježih i kvalitetnih namirnica. Oduševit će Vas začinsko bilje i samonikle trave koje koristimo u nekim našim jelima.
 

 
Recenzija: Puli Pineta, Žminj 
 
Možda niste čuli za Pineta Kuhara, kuhara iz sela Kuhari, ali u Istri taj je čovjek osebujne priče, koja povezuje njegovo podrijetlo sa životnim odabirom profesije, gotovo uživa status zvijezde. Kuhar, predavač, strastveni istraživač i iznimno zanimljiv sugovornik najsretniji je ipak kad vam priča kroz jela iz svoje kuhinje.Pri pogledu na jednostavan jelovnik izložen na plastificiranom komadu papira sigurno nećete pasti u nesvijest, ali kao i uvijek u takvim situacijama, možete biti sigurni da u kuhinji suvereno vladaju namirnicom, sezonom i tradicijom.

Sasvim novo, a staro

Puli Pineta skromno je, neveliko mjesto tipičnog seoskog šarma, na čijoj se terasi osjećate kao da ste u posjetu prijateljima ili rođacima. Prepustismo se tako i mi vodstvu Pina Kuhara, uz neizbježno radoznalo zapitkivanje. Kako i ne bismo, kad su s jelovnika provocirale bigole sa škorupom, a s ploče na zidu špaleta. Ne bi bilo fer preskočiti uvodni pršut i skutu, koji su nam uz domaće ukiseljene gljive prikratili čekanje. Bez pretjerivanja, pršut takve rustikalne hrapavosti, vlažnosti i slatkoće rijetko ćete naći, dok skutu, nasreću, sve češće nalazimo u ponudi restorana.

DJELATNOSTI

KONOBA PULI PINETA ŽMINJ 
 
 • Istrian cuisine
 • Istarska kuhinja
 • Domaći specijaliteti
 • Ručno rađena tjestenina
 • Domaći kruh
 • Sezonske namirnice
 • Začinsko bilje i samonikle trave

PROIZVODI I USLUGE

Naša ponuda uključuje pretežno mesne, ali i morske delicije (po narudžbi),a  sve prema želji gosta.
 
Isprobajte specijalitete kuće:
 • Bigole sa škorupom
 • Tagliata od junećih leđa
 • Patka na padelu
 • Razne vrste domaće tjestenine Ravioli, Biguli, Njoki, Fuži, Makaruni u raznim kombinacijama gljive, šparuge, kobasice, kuš, škorup, tartufi, rukola
 • Meso od boškarina
 • Skuta sa medom
 • Teletina ili janjetina „na padelu"
 • Domaći istraski pršut
 • Domaći sir
 • Sir grill
Naša kuhinja se temelji na lokalnim, sezonskim i svježim namirnicama, te na njihovoj tradicionalnoj ali kvalitetnoj pripremi.
 

 
Vlasnik Pino Kuhar jedan je od organizatora nadolazeće manifestacije - "Pašta i svašta" koja se održava 4. i 5.7. u Žminju
 
Manifestacija je večernjeg i noćnog tipa te će u petak, 4. srpnja svečano otvoriti svoja vrata u 17.30 sati. Svim posjetiteljima, ljubiteljima pašte, gostima, turistima i znatiželjnicima, manifestacija je otvorena te je ulaz besplatan.
Moći ćete uživati u bogatom programu u petak od 17 do 24 sata, a u subotu od 18 sati do dva sata iza ponoći.Istarski festival pašte istaknut će zasluženo mjesto pašti, tjestenini u istarskoj gastonomiji (ali i šire regije). Njezinom promocijom i održavanjem nastoji se sačuvati i njegovati lokalna tradicija te potaknuti zaštita, vrednovanje autohtonih, izvornih tjestenina kao i poticati, podržati lokalne proizvođače tjestenina u ustrajnosti i kreativnosti u njihovom poslu te novim proizvodima toga tipa.
 
Više pročitajte na linku: manifestacija Pašta i svašta
KONTAKTIRAJTE TVRTKU
Da bi eliminirali SPAM molimo napišite
konačni izračun prije slanja forme!
Hvala Vam, ako kažete da ste nas pronašli na eistra.info
"KONOBA PULI PINETA" se nalazi u ovim kategorijama
istarska kuhinja, konoba žminj, istrian cuisine, pašta, tjestenina, konoba, domaća hrana, kruh, skuta, sir, bigole sa škorupom, teletina, janjetina, meso od boškarina