KONOBA PULI PINETA

Konoba Žminj, Istra, Pino Kuhar, domaća tjestenina, jela od boškarina
Naziv poslovnog subjekta
KONOBA PULI PINETA
   098/991-1... klikni za broj
   098/164-04... klikni za broj
Adresa:   Karlov Vrt 1, Žminj
  Rovinj
E-mail:  
pulipineta... klikni za email

Općina  52341
Županija:   Istarska
Kontakt osoba:   Pino Kuhar
Internet adresa: www.konoba-pulipineta.com/
  www.erovinj.info/konoba-puli-pineta/
 
Pridruži se
RADNO VRIJEME: LJETNO: PON-NED: 17:00-22:00, ZIMSKO: PON-PET: 16:00-22:00, SUB-NED: 13:00-22:00
O NAMA

Konoba Puli Pineta Žminj

 
Otvarajući konobu Puli Pineta u Žminju imali smo na umu da se gosti osjećaju „kao doma", pa će Vas takav ugođaj i dočekat uz ognjište, te uz miris svježe pečenog kruha i domaće istarske kuhinje.
Naš kuhar, Pino Kuhar za Vas će s velikim užitkom pripremiti ono najbolje što istarska kuhinja može ponuditi. Njegova filozofija je da se držimo svježih i kvalitetnih namirnica. Oduševit će Vas začinsko bilje i samonikle trave koje koristimo u nekim našim jelima.
 

 
Recenzija: Puli Pineta, Žminj 
 
Možda niste čuli za Pineta Kuhara, kuhara iz sela Kuhari, ali u Istri taj je čovjek osebujne priče, koja povezuje njegovo podrijetlo sa životnim odabirom profesije, gotovo uživa status zvijezde. Kuhar, predavač, strastveni istraživač i iznimno zanimljiv sugovornik najsretniji je ipak kad vam priča kroz jela iz svoje kuhinje.Pri pogledu na jednostavan jelovnik izložen na plastificiranom komadu papira sigurno nećete pasti u nesvijest, ali kao i uvijek u takvim situacijama, možete biti sigurni da u kuhinji suvereno vladaju namirnicom, sezonom i tradicijom.

Sasvim novo, a staro

Puli Pineta skromno je, neveliko mjesto tipičnog seoskog šarma, na čijoj se terasi osjećate kao da ste u posjetu prijateljima ili rođacima. Prepustismo se tako i mi vodstvu Pina Kuhara, uz neizbježno radoznalo zapitkivanje. Kako i ne bismo, kad su s jelovnika provocirale bigole sa škorupom, a s ploče na zidu špaleta. Ne bi bilo fer preskočiti uvodni pršut i skutu, koji su nam uz domaće ukiseljene gljive prikratili čekanje. Bez pretjerivanja, pršut takve rustikalne hrapavosti, vlažnosti i slatkoće rijetko ćete naći, dok skutu, nasreću, sve češće nalazimo u ponudi restorana.

DJELATNOSTI

KONOBA PULI PINETA ŽMINJ 
 
PROIZVODI I USLUGE

Naša ponuda uključuje pretežno mesne, ali i morske delicije (po narudžbi),a  sve prema želji gosta.
 
Isprobajte specijalitete kuće:
  • Bigole sa škorupom
  • Tagliata od junećih leđa
  • Patka na padelu
  • Razne vrste domaće tjestenine Ravioli, Biguli, Njoki, Fuži, Makaruni u raznim kombinacijama gljive, šparuge, kobasice, kuš, škorup, tartufi, rukola
  • Meso od boškarina
  • Skuta sa medom
  • Teletina ili janjetina „na padelu"
  • Domaći istraski pršut
  • Domaći sir
  • Sir grill
Naša kuhinja se temelji na lokalnim, sezonskim i svježim namirnicama, te na njihovoj tradicionalnoj ali kvalitetnoj pripremi.
 

 
Vlasnik Pino Kuhar jedan je od organizatora nadolazeće manifestacije - "Pašta i svašta" koja se održava 4. i 5.7. u Žminju
 
Manifestacija je večernjeg i noćnog tipa te će u petak, 4. srpnja svečano otvoriti svoja vrata u 17.30 sati. Svim posjetiteljima, ljubiteljima pašte, gostima, turistima i znatiželjnicima, manifestacija je otvorena te je ulaz besplatan.
Moći ćete uživati u bogatom programu u petak od 17 do 24 sata, a u subotu od 18 sati do dva sata iza ponoći.Istarski festival pašte istaknut će zasluženo mjesto pašti, tjestenini u istarskoj gastonomiji (ali i šire regije). Njezinom promocijom i održavanjem nastoji se sačuvati i njegovati lokalna tradicija te potaknuti zaštita, vrednovanje autohtonih, izvornih tjestenina kao i poticati, podržati lokalne proizvođače tjestenina u ustrajnosti i kreativnosti u njihovom poslu te novim proizvodima toga tipa.
 
Više pročitajte na linku: manifestacija Pašta i svašta
REFERENCE

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
  KONTAKTIRAJTE TVRTKU
Da bi eliminirali SPAM molimo napišite
konačni izračun prije slanja forme!
Hvala Vam, ako kažete da ste nas pronašli na eistra.info
"KONOBA PULI PINETA" se nalazi u ovim kategorijama
istarska kuhinja, konoba žminj, istrian cuisine, pašta, tjestenina, konoba, domaća hrana, kruh, skuta, sir, bigole sa škorupom, teletina, janjetina, meso od boškarina

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se